Atasamentul fata de sfinti ne tine la adapost de necazuri, spune Mitropolitul Irineu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atașamentul față de sfinți ne ține la adăpost de necazuri, spune Mitropolitul Irineu

[2021-08-12]
de Sorin Ionițe

„Cu cât vom fi mai atașați de sfinți, în aceeași măsură vom fi ocrotiți de ei și la adăpost de toate necazurile și suferințele noastre”, a spus Mitropolitul Irineu de sărbătoarea Sfântului Nifon la Catedrala din Craiova.
Părintele Mitropolitul a subliniat că Sfântul Nifon a învățat din fragedă copilărie să-l iubească pe Dumnezeu și a devenit „un om de o blândețe și smerenie rară, mereu preocupat de Împărăția Cerurilor”.
În continuare, ierarhul a amintit despre legătura Sf. Nifon cu Sf. Neagoe Basarab, la a cărui dorință, a fost adus trupul în România cu prilejul a trei evenimente: proclamarea canonizării Sf. Ier. Nifon, prima canonizare a unui sfânt din Țara Românească, slujba de iertare pentru domnitorul Radu cel Mare și așezarea moaștelor Sf. Ier. Nifon peste mormântul acestuia pentru dezlegare, precum și sfințirea Catedralei de la Curtea de Argeș.
Îndemnul final al Mitropolitului Irineu a fost acela de a ne schimba purtările și gândurile după modelul vieții Sf. Ier. Nifon, să-l cinstim și să-l chemăm mereu în rugăciuni, mai ales în acest post al Maicii Domnului.
©Mitropolia Olteniei
Mâna dreaptă și capul sfântului Nifon se află în Catedrala Mitropolitană din Craiova din data de 25 octombrie 1949. Sărbătoarea Sfântului a început în acest an din ajun, cu Slujba Vecerniei Mari, urmată de o procesiune cu moaștele Sf. Ier. Nifon, în jurul catedralei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1763, Ultimul acces: 2024-04-05 12:15:15