Dascalul culturii mintii ajunsa pe altarul inimii: Arhiepiscopul Dunarii de Jos despre Sf. Ier. Grigorie Dascalul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dascălul culturii minții ajunsă pe altarul inimii: Arhiepiscopul Dunării de Jos despre Sf. Ier. Grigorie Dascălul

[2022-06-22]
de Ștefana Totorcea

Sf. Ier. Grigorie Dascălul a fost „interpretul în limba română a celor mai luminați rugători din Sfântul Munte” și „dascălul învățăturii iubirii fără de margini prin rugăciune”, a transmis Arhiepiscopul Dunării de Jos marți, în ajunul sărbătorii sfântului.
„«Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul» este respirația noastră din «plămânul» veșniciei în timpul rugăciunii care face din noi oamenii păcii lăuntrice, frați și prieteni uniți, unul pentru altul și niciodată unul împotriva altuia”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Casian în mesajul său, publicat pe pagina de Facebook a eparhiei.
„Unul dintre apostolii care ne arată de ce trebuie să iubim mai mult, să iertăm și să postim mai mult, este chiar dascălul culturii minții ajunsă pe «altarul» inimii, făcând din fiecare cuvințel tradus din limba greacă în dulcele grai românesc, o picătură de har în plus pentru bucuria întâlnirii cu Dumnezeu.”
„A fost printre primii elevi ai primei și înaltei școli «Sfântul Sava» din București și apoi chemat de Sfântul Paisie de la Neamț în lavra celor o mie de rugători. Sfântul Grigorie a creat o școală de traducere din limba greacă la Neamț, apoi a venit la Căldărușani și Dumnezeu l-a ridicat pe tronul de Mitropolit al Țării Românești. Sfintele sale Moaște sunt la Căldărușani”, a adăugat părintele arhiepiscop.
În 28-29 noiembrie 2019, moaștele Sf. Ier. Ier. Grigorie Dascălul au fost aduse de la Mănăstirea Căldărușani la Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 162, Ultimul acces: 2022-09-30 02:34:28