La intalnirea fiilor satului Huta, PS Nestor si PS Gherontie au fost numiti cetateni de onoare ai comunei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La întâlnirea fiilor satului Huta, PS Nestor și PS Gherontie au fost numiți cetățeni de onoare ai comunei

[2023-08-01]
de Sorin Ionițe

La „Întâlnirea fiilor satului Huta” au slujit duminică șase ierarhi sub conducerea Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
La finalul slujbei, Episcopul Nestor al Devei și Hunedoarei și Arhiereul vicar Gherontie Hunedoreanul – fiu al satului, au primit titlul de Cetățean de onoare al Comunei Chiuiești.
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nestor a amintit c㠄Întâlnirea fiilor satului Huta” este o tradiția începută de Episcopul Gurie Georgiu în anul 2010. PS Nestor a amintit că localitatea a dat mai mulți slujitori Bisericii lui Hristos, și din anul acesta, încă un ierarh, pe noul Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul.
În cadrul evenimentului, primarul comunei Chiuiești Gavril Mihuț a fost distins de Mitropolia Clujului cu Ordinul „Mihai Vod㔠pentru mireni, iar domnului Tănase Georgiu i-a fost conferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni. Distincțiile au fost înmânate de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru toți credincioșii din Huta trecuți la cele veșnice, se precizează pe site-ul oficial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 151, Ultimul acces: 2023-11-30 20:04:53