PS Nichifor Botosaneanul a sfintit un nou lacas de cult in Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Nichifor Botoșăneanul a sfințit un nou lăcaș de cult în Iași

[2023-08-01]
de Iustin Gheorghe

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfințit lăcașul de închinare al noii Parohii „Buna Vestire” din satul Popricani aflat în zona metropolitană a Iașiului.
Localitatea avea nevoie de o a doua parohie cu biserică proprie, datorită extinderii comunității în ultimele zeci de ani, spre apropierea de orașul Iași.
Ierarhul a precizat în predică recunoștința pentru ridicarea unui locaș de închinare conform dezvoltării comunității, pentru a menține dialogul oamenilor din parohie cu Dumnezeu.
De asemenea, au fost acordate distincții în semn de apreciere pentru efortul depus al celor implicați. Pr. paroh Constantin Grigore a fost hirotesit întru iconom stavrofor.
La finalul slujbei, toți credincioșii prezenți s-au putut închina trecând prin Sfântul Altar.
Parohia „Buna Vestire” Popricani a fost înființată la 1 septembrie 2021 prin decizia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
La 15 septembrie a fost numit paroh părintele Constantin Grigore, iar în data de 12 decembrie, acesta a fost instalat în parohie.
În perioada ianuarie 2022 – iulie 2023, cu ajutor financiar de la Consiliul Local al Comunei Popricani, al lui Ion Tănasă, primarul comunei, al ctitorilor donatori, al familiilor Neculae și Liliana Burcuș, Ion Apetrii, Elena și Simona, precum și cu sprijinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și al enoriașilor parohiei, s-a reușit ridicarea unui locaș de închinare cu toate cele necesare cultului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 295, Ultimul acces: 2024-07-10 08:56:10