Ierarhi romani si straini in rugaciune catre Sfantul Nifon la Targoviste - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ierarhi români și străini în rugăciune către Sfântul Nifon la Târgoviște

[2023-08-11]
de Sorin Ionițe

Sfântului Ierarh Nifon a fost cinstit vineri la Târgoviște ca ocrotitor spiritual al eparhiei, precum și al chiriarhului ei, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit Onorific și Exarh Patriarhal.
La sărbătoare au coliturghisit alături de IPS Nifon: Mitropolitul Atenagoras al Belgiei și Exarh al Olandei și Luxemburgului (Patriarhia Ecumenică) și Mitropolitul Nectarie de Kition și Exarh de Larnaca și Pano Lefkada (Biserica Ortodoxă a Ciprului). Dintre ierarhii români, au participat la eveniment Episcopii Veniamin al Basarabiei de Sud, Sebastian al Slatinei și Romanaților și Nestor al Devei și Hunedoarei.
Slujba de hram a fost oficiată pe altarul exterior amenajat la Catedrala din Târgoviște, unde se află spre închinare cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, dar și cele ale Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.
După slujbă, au fost premiați olimpicii din județ, precum și elevii care au obținut media 10 la Evaluarea națională și la Bacalaureat.
Slujba a fost transmisă live pe pagina de Facebook a eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 161, Ultimul acces: 2023-11-30 02:09:21