La Putna a inceput colocviul anual dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Putna a început colocviul anual dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga

[2023-08-20]
de Sorin Ionițe

La Mănăstirea Putna a debutat duminică seară colocviul „Orizontul culturii române. Formare și atitudine”. Evenimentul reprezintă ediția 17 a simpozionului anual al Fundației „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Monahia Benedicta”.
Tematica aleasă pentru această ediție vizează existența culturală a românilor din interiorul și din afara granițelor noastre politice, spiritul creativ românesc în toate domeniile artei și științei și supraviețuirea actuală prin credință și cultură, se arată într-un comunicat transmis de Mănăstirea Putna.
Ca la fiecare dintre edițiile anterioare, temele conferințelor sunt din diferite domenii și preocupări intelectuale, de la studiul limbii, istorie, teologie, la literatură, filosofie, antropologie, muzică, arte plastice, critică de artă etc.
Colocviul anual de la Putna constituie un omagiu adus celor doi intelectuali încrezători în puterea unificatoare a culturii și spiritualității românești: acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Monahia Benedicta (1920–2006), unul dintre marii formatori ai atâtor generații de studenți, și acad. Dan Hăulică (1932–2014), critic de artă și artizan al revistei „Secolul 20”.
Evenimentul se desfășoară în perioada 20-24 august.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 175, Ultimul acces: 2023-11-30 09:56:02