Papa catre clerul din Marsilia: Duceti privirea lui Isus altora - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa către clerul din Marsilia: Duceți privirea lui Isus altora

[2023-09-22]
foto: Vatican Media
Prima întâlnire a Papei Francisc la Marsilia, vineri, 22 septembrie, a fost cu clerul diecezan, în Bazilica Notre-Dame-de-la-Garde. În discursul său din timpul serviciului de rugăciune mariană, Sfântul Părinte a amintit că biserica în care a avut loc întâlnirea nu a fost fondată ca urmare a unui miracol sau a unei apariții, ci pentru că poporul lui Dumnezeu din Marsilia, „a căutat și a găsit aici […] prezența Domnului prin ochii Maicii Sale Sfinte”. Pontiful și-a concentrat comentariile asupra „dimensiunii mariane” a slujirii, reflectând asupra „intersecției de priviri” provocate de Maria: privirea lui Isus asupra poporului Său și privirea poporului către Domnul.

Isus, a spus Papa, privește cu tandrețe la toți bărbații și femeile, nu ne judecă, ci îi ridică pe cei umili. Slujitorii Bisericii sunt chemați să reflecte această privire, a spus el, amintindu-și că ei înșiși au experimentat-o și pot fi la rândul lor bărbați și femei plini de compasiune. „Să deschidem ușile, nu doar ale bisericilor și ale rectoratelor noastre, ci mai ales ale inimii, pentru a arăta prin blândețea, bunătatea și acceptarea noastră fața Domnului”, i-a încurajat el. De asemenea i-a încurajat pe preoți să ofere mereu iertarea lui Dumnezeu, să redescopere „bucuria de a ilumina vieți prin Sacramente”, să fie aproape de toată lumea, mai ales de cei săraci și mai puțin norocoși.
Trecând la cea de-a doua privire, „cea a oamenilor care se îndreaptă spre Isus”, Sfântul Părinte a subliniat rolul slujitorilor Bisericii ca mijlocitori. Asemenea Mariei la nunta din Cana, ei „sunt chemați să fie vocea de mijlocire pentru ceilalți”, asigurându-se că atunci când se roagă, duc cu ei nevoile tuturor celor pe care providența i-a pus în calea lor. Papa și-a rezumat reflecțiile arătând trei imagini ale Mariei din Bazilică. Marea statuie a Mariei care „tronează în vârful ei” le amintește clericilor „să ducă pretutindeni binecuvântarea și pacea lui Isus”. O imagine a Mariei ținând în brațe Pruncul Isus și un buchet de flori demonstrează cum Maria ni-l prezintă pe Isus și, de asemenea, ne prezintă și pe noi, ca un buchet de flori, Lui. Și, în fine, „splendoarea” imaginii Mariei de pe altar îi invită pe creștini „să devină o Evanghelie vie”, mergând să împărtășească mesajul lui Isus cu ceilalți.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 53, Ultimul acces: 2023-11-30 20:37:57