Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti in vizita de prezentare la Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul Republicii Turcia la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română

[2023-09-22]
de Alexandru Boboc

În ziua de 22 septembrie 2023, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România.
În cadrul întrevederii, domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a exprimat bucuria de a fi reprezentantul Turciei într-o țară prietenă, cu o îndelungată istorie. În acest sens, domnia sa a menționat faptul că, în anul 2023, s-au împlinit 145 de ani de relații diplomatice între cele două state.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea diplomatică bogată a domnului ambasador și a urat Excelenței Sale mult succes în noua misiune diplomatică în România. Totodată, Patriarhul României a evidențiat prezența, în ultima perioadă de timp, a multor pelerini ortodocși români în locuri cu deosebită rezonanță istorică din Turcia, precum Istanbul, fostul Constantinopol, Cezareea Capadociei și altele.
Preafericirea Sa a amintit de legăturile culturale dintre cele două țări și popoare, menționând, în acest sens, că, anul 2023, a fost declarat de Statul Român ca Anul cultural Dimitrie Cantemir, pentru a celebra viața și opera marelui cărturar și istoric, domnitor al Moldovei, de la a cărui naștere se împlinesc 350 de ani și 300 de ani de la moartea sa. În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reamintit faptul că Dimitrie Cantemir a scris Istoria Creșterii si Descreșterii Imperiului Otoman, operă apreciată de Academia din Berlin (1 august 1714).
Ambasadorul Turciei la București a mulțumit pentru rolul deosebit pe care Biserica Ortodoxă Română și Patriarhul României îl au în promovarea bunei conviețuiri a populației majoritare românești cu minoritatea musulmană turcă și tătară din România, ca model exemplar de integrare a acestora în societatea românească. Excelența Sa a dat asigurări că statul turc respectă libertatea religioasă a diferitelor comunități etnice și de credință din Turcia.
La finalul întrevederii, Patriarhul României a subliniat faptul că respectul reciproc între persoane aparținând unor credințe religioase diferite reprezintă un element esențial în promovarea unui climat de prietenie și de cooperare, atât la nivel personal, cât și la nivelul societății în ansamblul ei.
Sectorul relații bisericești, interreligioase
și comunități bisericești externe

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 48, Ultimul acces: 2023-11-30 00:52:21