Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor si Arhivele Nationale vor digitaliza documentele fostei Mitropolii a Bucovinei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Arhivele Naționale vor digitaliza documentele fostei Mitropolii a Bucovinei

[2023-09-22]
de Ștefana Totorcea

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a încheiat miercuri un protocol de colaborare cu Arhivele Naționale ale României.
Acesta vizează digitalizarea unor documente istorice: cele ale fostei Mitropolii a Bucovinei, cele ale Fondului Bisericesc al Bucovinei și documente postbelice referitoare la organizarea bisericească din județul Suceava.
Protocolul va contribui la dezvoltarea organizațională a celor două instituții, derulând proiecte științifice comune, transmit reprezentanții eparhiei, „având în vedere că ambele instituții promovează valorizarea patrimoniului cultural atât prin componenta sa administrativă, cât și prin cea științifică și culturală a documentelor deținute”.
Din partea Arhivelor Naționale, protocolul de cooperare a fost semnat de dr. Cristian Anița, directorul Arhivelor Naționale și de Issabela Dumitrescu, consilier juridic în cadrul instituției, iar din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost semnat de Părintele Constantin Oprea, consilier cultural și de Arhid. Vasile M. Demciuc, consilier la sectorul Monumente, patrimoniu și arhitectură bisericească al eparhiei.
„Acest protocol de cooperare pune bazele unui fond documentar digital, ce ne dorim a fi de un real folos pentru cercetători, dar și pentru cei care doresc să cunoască istoria frământată a Bisericii Ortodoxe din Bucovina”, mai transmit reprezentanții eparhiei, care adresează mulțumiri pentru implicare directorului Arhivelor Naționale, dr. Cristian Anița.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 45, Ultimul acces: 2023-11-29 21:07:50