Protoieria Sector 6 Capitala a ajutat peste 300 de copii cu ghiozdane si rechizite - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Protoieria Sector 6 Capitală a ajutat peste 300 de copii cu ghiozdane și rechizite

[2023-09-22]
de Iustin Gheorghe

Protoieria Sector 6 Capitală a oferit miercuri ghiozdane complet echipate pentru 300 de copii ai căror părinți nu reușeșesc să le asigure acestora rechizitele necesare pentru studii.
Acțiunea a avut loc la sediul protopopiatului și a fost precedată de o slujbă de binecuvântare oficiată de Pr. Ionuț Tutea, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și de Pr. Cătălin Dabu, Protopopul Protoieriei Sector 6 Capitală.
Scopul proiectului este de a diminua abandonul școlar și de a sprijini familiile cu posibilități materiale reduse.
„Am ales să organizăm la sediul Protoieriei Sector 6 Capitală o activitate social-filantropică pentru a oferi pe această cale un dar micuților cetățeni ai Capitalei. Acest cadou a constat în oferirea a câte unui ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare. Am echipat în acest sens 300 de ghiozdane”, a spus Pr. protopop Cătălin Dabu.
Pr. consilier eparhial Ionuț Tutea a declarat pentru Trinitas TV că acțiunile de acest tip sunt organizate la îndemnul Patriarhului Daniel.
„Evenimentul se înscrie într-o tradiție la nivelul Protoieriei Sector 6 Capitală prin aceea că la fiecare început de an, răspunzând îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, parohiile se mobilizează și pregătesc daruri pentru copiii din cuprinsul lor”.
„Peste 300 copii au primit ghiozdane complet echipate, astfel încat începutul de an școlar să nu reprezinte o problemă pentru ei, dar mai ales pentru părinții lor cu lipsuri materiale”.
Activitatea a fost organizată și în contextul sărbătoririi Zilelor Bucureștiului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 46, Ultimul acces: 2023-11-30 23:18:36