BISERICA TUTUROR MORTILOR - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

BISERICA TUTUROR MORTILOR

[2011-02-07]
Stiind prea bine ce vorbesc, consider ca sunt trei tipuri de organizatii non-profit, astfel:mare parte dintre ele produc facaturi de proiecte, soldate cu pliante si simpozioane din care nu rezulta nimic, altele se ocupa de oropsitii sortii, precum cainii maidanezi si copilul cu trei picioare, si-in fine-sunt si asociatii / fundatii preocupate de Patrimoniu (aici-e-aici! este domeniul meu predilect!) care popularizeaza oniro-proiecte de tip „Calushul”, ”Fetele de la Capalna”, ”Sus vreau, Bade, numai’ sus!” sau „Tangou degeaba”, in care doua echipe de tristi, imbracati aproximativ in „daci” si „romani” horesc impreuna in batalii epice cu peste opt persoane distribuite pe trei Legiuni si corpul sase armata dacica „Scorpionii acaju”, admirati, de pe margine, de spectatorii afoni, de genul: io-te ma,dacii, cum bate ei la romani de le cura fum pe cururi!
Despre noi,astia o mana de oameni de la Alexis(?), nu vorbeste nimeni, suntem nebuni cu farmec, avem haz, nenorocitii de noi!

Vad la TV o emisiune despre copilul cu trei picioare, adica un vitregit al vietii, luat in colimator de o fundatie de binefaceri cu de-a sila, pe principiul „banii n-ar miros, frate!”.
Apare deci o cucoana bine hranita, evident o aia fara probleme cu rata la banca, fara grija de facturi, rumena si vioaie, care se prezinta drept adjunct al celui de-al treilea secretar al vicepresedintelui necunoscutei fundatii si zice ca lor le pasa de copilul cu trei picioare, nu poate dormi noaptea, domne’! deci vor face „hocus-pocus!” si vor stringe, din toata saracia trei-patru sute de mii de euro (mama-a-a-a!!!), uite-asa, din buric, am cazut in cur si fac ca ratza, sa le dea Dumnezeu sanatate acestor binefacatori, da’ cum dracu’ facura, ma, de le reusi si asta!
Eu transpir o tona sa cer unui un sutar de lei pentru visul meu bisericesc, prezumptivul donator tzipa ca jupuit de piele ca n-are si moare de foame, pin’ la urma ii dau eu din putinul meu, sa-i fie de bine, si astia aduna bani cu roaba, care, in lungul drum spre binefacere, trec mai intai prin burta lor, adica n-au mutre, sa mor io! -de binefecatori, sa moara mama!

Zicea un mare scriitor ca se organiza o mare petrecere/bal de binefacere pentru copiii orfani, ceva antologic daca este sa te iei dupa amploare si eleganta, dupa donatii si implicare, din care, se strinsera-wow! -cam o mie de maravedas, virgula vreo trei centavos, moneda subdivizionara a numitului maraved…Apoi se scazu din agonisela chiria salii,muzica si pateu-rile, plus rochia doamnei Primar si alte maruntisuri, total ceva de pomina si rest vreo trei maravedas virgula doi centavos pentru copiii orfani, tinta proiectului, vai!, de neatins cu asa fonduri meschine, ce lume haina, domne’, poate data viitoare ceva mai bine, ceva mai mult…

Eu am gasit o biserica… moarta, numai ziduri crapate si balegar drept dusumele, vreau sa pun peste ea giulgiul dreptei credinte, s-a aduc la viata,cind voi auzi in valea visurilor mele clopotele ei de bronz (cinci procente argint!!!) o sa pot muri cu inima-mpacata, am facut-o si p-asta maica, Doamne existi!!!
Dar merge greu, este saracie mare, desi aceasta „biserica a tuturor mortilor” permite donatorilor sa eternizeze numele cuiva drag si disparut-frate-mama-copilas, si, nu in ultimul rind readucerea ei la viata se vrea simbol si chemare, ridica-te Patrimoniu si umbla!
Poate doneza Dumnezeu ceva-cumva, ca-in ceea ce-i priveste pe semeni, slaba speranta, prietene!

www.AlexisPhoenix.org

Sursa: www.AlexisPhoenix.org


Contor Accesări: 143505, Ultimul acces: 2023-02-04 22:17:15