Doliu la Manastirea nemteana Nechit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Doliu la Mănăstirea nemțeană Nechit

[2014-03-22]
Mănăstirea nemțeană Nechit este în doliu. Trecut la cele veșnice pe 18 martie, părintele Arhim. Zenovie Ghidescu, fost stareț al așezământului monahal, a fost înmormântat vinerea aceasta.
Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, și Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, alături de un sobor de preoți și diaconi, potrivit TRINITAS TV.
Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat obștii monahale și fiilor duhovnicești ai părintelui Zenovie a fost citit de superiorul Așezămintelor românești la Locurile Sfinte, părintele Arhim. Timotei Aioanei.
De dimineață, în altarul de vară al mănăstirii s-a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de slujba înmormântării, la care au participat câteva sute de credincioși veniți din toată țara.
Părintele a fost un om al dragostei. Datorită ispitelor din viață a fost un om al răbdării, a fost de asemenea un om al onestității, al sincerității“, a spus ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei
„Acest părinte care încărcat de ani, dar și de daruri duhovnicești a fost cu adevărat ca un pom cu bună road㔠a mărturisit ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Actualul stareț al Mănăstirii Nechit, Arhim. Zenovie Grigorie a dat citire testamentului lăsat de părintele său duhovnicesc, Arhimandritul Zenovie Ghidescu: „Vremea despărțirii a sosit. La ea am cugetat necontenit după sfatul Sfinților Părinți. Nu am chemat-o, dar știam că va veni pentru că este rânduit oamenilor odată să moară și apoi judecata (Evrei 9, 27). După puterile mele am urmat la rândul meu exemplul Sfinților Părinți și am îndemnat și cu cuvântul și fapta să avem tot timpul gândul la vremelnicia acestei vieți și la veșnicia celor viitoare. Gândul întâlnirii cu Hristos, nădejdea Învierii mi-a fost călăuză și stindard. Cu El boldul morții nu este decât un veșnic început, de aceea când El m-a chemat nu am putut spune decât: Iată-mă Doamne“.
Părintele Arhim. Zenovie Ghidescu s-a născut pe 19 martie 1919, în satul nemțean Hociungi, primind la botez numele de Vasile. În 1943 este tuns în monahism, la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din Predeal, primind numele Zenovie.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 67081, Ultimul acces: 2024-07-12 17:54:01