Mii de pelerini la Alba Iulia, la sfintirea sarcofagului episcopului Márton Áron (Mediafax.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mii de pelerini la Alba Iulia, la sfințirea sarcofagului episcopului Márton Áron (Mediafax.ro)

[2016-09-30]
Mii de pelerini au participat, joi, la hramul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia și la slujba de sfințire a sarcofagului în care au fost depuse rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie și adus din criptă în Catedrală.
Dezvelirea și sfințirea sarcofagului de piatră în care s-au depus, în urmă cu două zile, rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron a avut loc la 36 de ani de la moartea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Părintele secretar al lui Jakubinyi György, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, a declarat că rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron au fost aduse în interiorul Catedralei pentru ca acestea să fie găsite mai ușor de pelerini și credincioși.
”Astăzi (joi - n.r.) a fost hramul Catedralei și s-au împlinit 36 de ani de la moartea marelui episcop Márton Áron. A fost o sărbătoare mare, la care au participat mii de persoane”, a spus părintele secretar Hurgoj Janos.
Sarcofagul de piatră se află în partea de sud a Catedralei, la circa 15 metri de locul în care se odihnește Iancu de Hunedoara, înmormântat și el aici.
Rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron s-au aflat, până acum, într-un cavou subteran al Catedralei, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie. La slujba de hram și la exhumare au participat episcopi, diaconi și mii de pelerini, din țară și străinătate, care au asistat la ceremonii, majoritatea pe esplanada din fața Catedralei.
Episcopul Márton Áron (1896-1980) a fost episcop romano-catolic al Diecezei de Alba Iulia între anii 1938-1980. Catedrala Romano-Catolică se află în interiorul Cetății Alba Carolina și este unul este unul dintre cele mai vizitate obiective din Alba Iulia.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 66340, Ultimul acces: 2024-07-12 17:55:22