Episcopul Ignatie despre lectia orbului din Ierihon: Apropierea de Dumnezeu presupune sa incepi sa Il traiesti! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Ignatie despre lecția orbului din Ierihon: Apropierea de Dumnezeu presupune să începi să Îl trăiești!

[2018-12-03]
de Gheorghe Anghel

În omilia rostită duminică la Mănăstirea Lupșa, Episcopul Hușilor a vorbit despre lecția oferită de orbul din Ierihon care „ne învață că apropierea de Dumnezeu presupune să începi să Îl trăiești!”.
„Cu cât te oprești mai mult la explicații”, a spus ierarhul, „ele pot constitui, de multe ori, o piedică în a te împărtăși de harul lui Dumnezeu.
Totodată, Preasfințitul Părinte Ignatie a vorbit despre capacitatea orbului din Evanghelie de a simți prezența lui Dumnezeu
Preasfinția Sa a explicat c㠄orbul nu a avut nevoie de prea multe explicații ca să simtă că Cel care trece pe lângă el este Fiul lui Dumnezeu!”.
„El avea vederea lăuntrică pentru că se ruga cu rugăciunea cea mai minunată: rugăciunea lui Iisus, rugăciunea inimii. O rugăciune potrivită pentru oricine vrea să-și curețe mintea și inima! Orbul acesta avea o acuitate a vederii lăuntrice care nu era înțeleasă de cei de față. Hristos ne aude chiar dacă nu strigăm cu putere, El ne aude strigătul inimii!”, a evidențiat ierarhul.
În continuare, Părintele Episcop Ignatie a explicat cauzele nevederii noastre duhovnicești și a precizat c㠄obercăim din pricina păcatelor în care ne afundăm!”
Ne lăsăm duși de obișnuința patimilor care iau atâtea forme în viața de zi cu zi! Păcatul nu este altceva decât o întunecime a minții, a inimii!”
De asemenea, Preasfinția Sa a insistat asupra nevoii fiecăruia dintre noi de a spori în vederea duhovnicească:
„Domnul ne cere să strigăm în lăuntrul inimii noastre, să ne vindece, să putem vedea! Aceasta să fie rugăciunea noastră! Avem nevoie de acest dar al vederii: să îl simți pe Dumnezeu!
Preasfințitul Părinte Ignatie a slujit la Mănăstirea Lupșa cu binecuvântarea Arhiepiscopului Irineu. Lăcașul de cult se află în jurisdicția Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7449, Ultimul acces: 2024-03-28 02:53:25