Hramul bisericii „Sf. Nicolae” din Curtea de Arges - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii „Sf. Nicolae” din Curtea de Argeș

[2018-12-04]
sărbătoarea hramului
04.12.2018, București (Catholica) - Sâmbătă, 1 decembrie 2018, comunitatea romano-catolică din orașul Curtea de Argeș a celebrat hramul bisericii dedicată Sfântului Episcop Nicolae, sărbătorit în calendare la data de 6 decembrie. Acest moment festiv a reunit în jurul altarului un număr de opt preoți, veniți din Decanatul de Ploiești, dar și din alte părți ale Arhidiecezei Romano-Catolice de București, precum și un număr de circa 50 de credincioși, doritori să aducă prinosul de laudă acestui sfânt păstor sufletesc, iubit în poporul nostru și în întreaga creștinătate.
Sfânta Liturghie de hram s-a celebrat la ora 11.00, fiind prezidată de pr. prof. dr. Emil Moraru, prodecanul Facultății de Teologie Romano-catolică din cadrul Universității din București. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Andrei Dumitrescu, vicar parohial al comunității catolice din orașul Popești-Leordeni, iar celor prezenți li s-a propus să urmeze exemplul Sfântului Nicolae – un om care l-a căutat pe Dumnezeu în ceilalți și care s-a remarcat prin dăruirea pentru suflete și trăirea profundă a iubirii față de aproapele. După Sfânta Liturghie, cei prezenți au fost invitați de părintele paroh Neculai Iojă să continue sărbătoarea cu un moment de comuniune în casa parohială și în grădinița comunității. (pr. Andrei Dumitrescu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1921, Ultimul acces: 2024-04-18 03:00:57