Episcopia Italiei ii ajuta cu proteze gratuite pe romanii din Peninsula ramasi fara membre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia Italiei îi ajută cu proteze gratuite pe românii din Peninsulă rămași fără membre

[2019-02-06]
de Iulian Dumitrașcu

În incinta Centrului Mariapoli din localitatea Castel Gandolfo au avut loc marți lucrările Adunării Eparhiale și ale Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
În timpul întâlnirii prezidate de Preasfințitul Părinte Siluan, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Eparhiei, au fost analizate rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial și formulate propunerile pentru anul 2019.
Subliniem în mod deosebit activitățile sociale desfășurate în cadrul Episcopiei Italiei pentru sprijinirea cărora în anul 2018 a fost alocată suma de un milion de euro, potrivit Episcopiei Italiei.
Unul din proiectele care s-a bucurat de continuitate și anul trecut a fost „Ragazzi în gamba” (Tineri pe picioare), în colaborare cu Spitalul Gemelli din Roma, prin care se procură și se pun gratuit proteze persoanelor din România ce au rămas fără unul sau ambele membre inferioare sau superioare.
Pentru anul 2019 s-a propus continuarea tuturor proiectelor începute în anii precedenți, precum și inițierea altor proiecte, dintre care amintim:
implicarea sistematică a preoteselor, alături de soții lor, preoții, atât în catehizarea și educarea copiilor și a tinerilor, cât și în slujirea socială și culturală;
intensificarea activității de cateheză în rândul copiilor, tinerilor și adulților, prin implicarea familiilor creștine, alături de clerici și de soțiile lor, deja angajați în această activitate;
intensificarea proiectelor pentru copii și tineri, a taberelor și a școlilor de vară, cu formarea și implicarea unui număr cât mai mare de voluntari mireni;
creșterea activității sociale pentru venirea în sprijinul celor săraci, a celor bolnavi, a celor din închisori;
intensificarea solidarității și întrajutorării între parohiile mai mari și cele începătoare.
Mai înainte de începerea lucrărilor, a fost oficiată o slujbă de Te-Deum la finalul căreia Episcopul Siluan le-a adresat un cuvânt participanților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 698, Ultimul acces: 2024-03-17 21:48:24