La Dragomiresti a avut loc Intalnirea Eparhiala a Copiilor si Tinerilor din Maramures - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Dragomirești a avut loc Întâlnirea Eparhială a Copiilor și Tinerilor din Maramureș

[2019-05-04]
Sâmbătă, 4 mai a.c, a avut loc cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii Eparhiale a copiilor și tinerilor din Maramureș, cu tema: „Iată, serva Domnului, fie Mie după cuvântul Tău!” În jur de 800 de copii și tineri, însoțiți de preoți si cateheți, au luat parte la evenimentul care s-a desfășurat la Dragomirești, în protopopiatul Iza-Vișeu.

Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie Arhierească, la sfârșitul căreia, Preasfințitul Vasile a îndemnat participanții să rețină trei aspecte fundamentale ale vieții noastre de credință: în primul rând, faptul că Dumnezeu ne iubește, apoi faptul că Isus a murit și a Înviat din morți pentru noi și în final, faptul că Isus este viu. După masa de prânz servită împreună, au avut loc catehezele: una pentru copii și una pentru tineri, precum și activități recreative pentru copii.
Cateheza majoră a fost ținută tinerilor de către pr. Laurențiu Ioan Costin, care le-a vorbit acestora despre trei valori creștine: castitatea, sărăcia și ascultarea. „Suntem caști atunci când ne privim colegul-colega cu admirație și ne gândim la el/ea ca fiind o minune a lui Dumnezeu și nicidecum atunci când ne gândim să o/îl folosim în vreun scop”, a spus părintele. De asemenea, a explicat el, sărăcia se referă la a nu îi exploata pe cei din jurul nostru și a-i ajuta și pe ei să progreseze în ritmul nostru și nicidecum nu înseamnă a nu-ți folosi talanții primiți de la Dumnezeu și a nu munci cu scopul de a rămâne sărac. În ce privește ascultarea, aceasta a explicat: „Glasul lui Dumnezeu trece prin oameni”, adică prin cei din jurul nostru, cărora este indicat să le cerem părerea atunci când avem o problemă. Ascultarea este „ascultare de Dumnezeu, dar studiind, citind, căutând, întrebând și încercând să punem în aplicare… pentru că nu este de ajuns doar să știi; trebuie să și faci ce știi”, a spus părintele.
Cateheza copiilor a fost ținută de pr. Vasile Florea, care, într-un mod interactiv, a explicat tema întâlnirii: Iată, serva Domnului, fie Mie după cuvântul Tău! și a vorbit atât despre ascultarea Mariei, cât și despre ce înseamnă a asculta ca și copil. Programul s-a încheiat cu un moment artistic, în care 4 grupuri parohiale au prezentat cântece tradiționale, pricesne și o scenetă. A urmat înmânarea crucii-simbol al IETC tinerilor din protopopiatul Baia Mare, care va găzdui următoarea ediție a evenimentului. La final, părintele Hotico Vasile, gazda întâlnirii, a primit din partea primăriei Dragomirești, diploma de cetățean de onoare al orașului. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 24, Ultimul acces: 2019-05-25 06:03:48