Cardinalul Parolin despre vizita papala in Bulgaria si Macedonia de Nord - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Parolin despre vizita papală în Bulgaria și Macedonia de Nord

[2019-05-04]
Cardinalul Pietro Parolin
Cardinalul secretar de stat al Vaticanului a vorbit pentru Vatican News despre a 29-a călătorie apostolică a Papei Francisc în Bulgaria și Macedonia de Nord, din 5-7 mai. În această vizită Papa va sublinia „ceea ce unește”, a spus Cardinalul Pietro Parolin. „Papa va fi purtătorul păcii, un mărturisitor al lui Cristos înviat”, a explicat el, și dat fiind că suntem în timpul pascal, ne amintim de aparițiile lui Isus, pe care i-a salutat astfel: „Pacea să fie cu voi. Pacea Mea v-o dau vouă”.

Cardinalul Parolin a spus că tema păcii, centrală în pontificatul Papei Ioan al XXIII-lea, va fi folosită de Papa Francisc, cu acele atitudini ale predecesorului său: „căutarea prieteniei, delicatețea, amiabilitatea, întâlnirea cu celălalt”, subliniind mai mult ceea ce unește. „Aceste trăsături minunate ale figurii și pontificatului Papei Ioan al XXIII-lea au putut fi văzute încât de când era reprezentantul Papei în Bulgaria; cred că pe aceste linii va construi Papei Francisc în călătoria sa.” Secretarul de stat a amintit și de întâlnirea cu Patriarhul ortodox Neofit și de cei doi sfinți atât de îndrăgiți în Bulgaria și nu numai: Ciril și Metodiu. Aceștia au fost sfinți ai primului mileniu, a spus prelatul, când Biserica nu era încă divizată, dar tensiunile existau deja.
Mărturia oferită de ei în căutarea unității, în dorința lor de a evangheliza noi popoare folosind noi metode și noi limbi, a spus Cardinalul, adaugă semnificație întâlnirii Papei cu poporul din Bulgaria, care va avea o dimensiune ecumenică fraternă, „recunoscându-ne unii pe alții ca frați în același Domn”, urmărind în același timp depășirea diviziunilor și tensiunilor care încă există. Mărturia Ss Ciril și Metodiu, a continuat el, vorbește despre dorința de a împlini misiunea creștină de a duce Evanghelia lumii, cu siguranța că această evanghelizare va fi mai profundă și mai incisivă dacă suntem uniți, proclamând împreună Cuvântul de mântuire pe care Domnul ni l-a încredințat.
În Macedonia de Nord, Sfântul Părinte va vizita orașul Skopje, unde s-a născut Maica Tereza de Calcutta, de aici atenția asupra săracilor. „Când am fost în Macedonia acum câțiva ani, am putut să văd câtă afecțiune există față de Maica Tereza. Desigur, această atenție pentru săraci, marginalizați, pentru cei aflați în diverse nevoi, se traduce în acțiuni concrete”, a spus el. Maica Tereza se compara pe sine cu „o picătură într-un ocean, dar spunea că oceanul ar resimți lipsa unei picături”. Cardinalul se așteaptă deci ca Papa Francisc să o evoce pe Maica Tereza și să insiste ca credincioșii să facă gesturi concrete de caritate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 22, Ultimul acces: 2019-05-23 02:07:19