Presedintele Romaniei si Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei: omagiu adus lui Al. Ioan Cuza in Florenta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Președintele României și Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei: omagiu adus lui Al. Ioan Cuza în Florența

[2019-05-04]
de Sorin Ionițe

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus sâmbătă dimineață o coroană de flori la placa comemorativă dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, amplasată în fața reședinței din Florența în care domnitorul și-a petrecut ultimii ani din viață.
La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a oficiat o slujbă de pomenire pentru Alexandru Ioan Cuza.
Președintele României a fost însoțit de Carmen Iohannis, precum și de ambasadorul României în Italia, George Bologan, dar și de membri ai comunității românești din regiunea Toscana.
„Consider că această întâlnire e una de suflet, chiar dacă vizita mea aici la Florența e una scurtă”, a mărturisit Președintele amintind că se află în orașul italian pentru a participa la Conferința ‘State of the Union 2019’ („Statele Uniunii 2019”).
Placa comemorativă care s-a aflat în centrul evenimentului omagial de sâmbătă, 4 mai 2019, a fost inaugurată la începutul acestui an și sfințită de Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 23, Ultimul acces: 2019-05-23 02:15:08