La Putna va functiona un centru pentru reconditionarea broderiilor unic in Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Putna va funcționa un centru pentru recondiționarea broderiilor unic în România

[2019-05-04]
de Sorin Ionițe

S-au încheiat lucrările la Centrul Cultural „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul” de la Mănăstirea Putna care va include ateliere de restaurare a broderiilor și icoanelor, unic în țară, dotat cu aparatură de ultimă generație.
Încheierea lucrărilor și înmânarea procesului-verbal de predare-primire a noului Centru „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul” au avut loc joi, 2 mai 2019, în cadrul unei ceremonii la care au participat Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, Viceprim-ministrul Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Prefectul Județului Suceava și alte oficialități.
Poză de grup la încheierea lucrărilor Centrului „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul”. ©Mănăstirea Putna
Proiectul, realizat prin Compania Națională de Investiții, se ridică la o valoare de peste 13 milioane lei.
Potrivit informațiilor publicate de Mănăstirea Putna pe pagina de Facebook, în noul Centru sunt amenajate ateliere, care vor funcționa și ca o școală de creație pentru specializarea, perfecționarea și îmbogățirea experienței plastice tradiționale a artiștilor implicați.
Întrucât Mănăstirea Putna deține cea mai vastă colecție de broderie din țară, se va oferi o atenție sporită restaurării, îndeosebi iconografice și de broderie.
Centrul va găzdui vernisaje și expoziții temporare, evenimente, simpozioane și conferințe naționale și internaționale pe diverse teme culturale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 289, Ultimul acces: 2019-05-25 05:36:17