O medalie pentru al saptelea an de pontificat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O medalie pentru al șaptelea an de pontificat

[2019-08-10]
Medalia oficială pentru al șaptelea an al pontificatului Papei Francisc, început în 2013, va fi lansată pe 12 august 2019, a anunțat vineri Vaticanul. Va fi disponibilă în cantități limitate – 30 de medalii de aur, 2000 de argint și 2500 de bronz -, difuzate de Administrația pentru Patrimoniul Sfântului Scaun și de Librăria Vaticană.

Purtând emblema Pontifului argentinian, medalia reprezintă un porumbel și o populație indigenă, un râu, vegetație și simboluri pentru Sacramentele Botezului și Euharistiei: un decor amazonian ce amintește de tema următorului Sinod al Episcopilor, din octombrie 2019. Mai apare inscripționat în latină: „Et vidit Deus quod esset bonum (Gn 1)” (Și a văzut Dumnezeu că era bun), care exprim㠄uimirea lui Dumnezeu privitor la propria Sa creație, pe care suntem chemați să o primim în originalitatea ei multiformă”.
Medalia a fost realizată de Orietta Rossi și fiecare exemplar este însoțit de un certificat de garanție înregistrat cu sigiliu, de la Secretariatul de Stat al Vaticanului și Institutul Poligrafic și de Monetărie al Statului Italian.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 453, Ultimul acces: 2024-03-21 07:20:46