Papa Francisc: Traficul de persoane, flagelul care raneste demnitatea umana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Traficul de persoane, flagelul care rănește demnitatea umană

[2020-08-02]
Papa Francisc
Într-un mesaj semnat de Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, trimis participanților la un seminar on-line privind traficul de persoane, organizat de Conferința Episcopală din Argentina, Papa Francisc încurajează la dezrădăcinarea acestei plăgi, prin susținerea parcursurilor de ajutor și de sprijin în favoarea victimelor. „Un flagel care rănește demnitatea fraților și surorilor cu o fragilitate mai mare” – astfel definește Papa Francisc traficul de persoane, în mesajul trimis Comisiei pentru Justiție și Pace din cadrul Conferinței Episcopale din Argentina. Prin echipa sa de lucru, Comisia a organizat un seminar on-line intitulat „Împreună împotriva traficului de persoane”, cu prilejul Zilei Mondiale împotriva traficului de ființe umane, marcată la 30 iulie 2020.

„Era contemporan㔠– se citește în mesajul pontifical – „este marcată, în mod trist, de o perspectivă utilitaristă, care privește la aproapele după criteriile de comoditate și câștig personal, întrerupând astfel calea către realizarea umanității fiecăruia, în conformitate cu unicitatea și existența sa irepetabilă.” În contextul acestei situații dramatice și persistente de comerț, reprezentată de traficul de persoane, în numeroasele sale forme, Papa Francisc încurajează implicarea pentru eradicarea totală a acestui flagel, asigurând în privința sprijinirii eforturilor de a-i ajuta pe supraviețuitori și de a colabora într-un mod decisiv la edificarea căilor care duc la binele comun și la deplina realizare a vieții umane. Mesajul se încheie cu binecuvântarea Pontifului și cu invocarea Fecioarei Maria de la Luján.
Intitulat „Împreună împotriva traficului de persoane”, seminarul on-line a avut loc pe platforma Zoom, cu participarea virtuală a peste 600 de persoane din diferite sectoare active împotriva traficului, precum și reprezentanți ai sistemului judiciar, ai politicilor publice, ai organizațiilor de asistență socială și, desigur, reprezentanți ai Bisericii. „Perioada de izolare socială obligatorie, cauzată de pandemia de Covid-19, nu a împiedicat activitățile noastre”, au spus organizatorii evenimentului. Pe de o parte a crescut oportunitatea conectării cu mai multe persoane aflate în locuri diferite, iar pe de altă parte a crescut nevoia de sensibilizare a publicului cu privire la această problemă, deoarece circumstanțele actuale, care din păcate formează mai multe nuclee de vulnerabilitate, favorizează și creșterea exploatării persoanelor. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News Romania)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 468, Ultimul acces: 2024-04-09 05:47:02