Renumitul neurolog Ovidiu Alexandru Bajenaru a fost inmormantat luni la Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Renumitul neurolog Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost înmormântat luni la București

[2020-09-07]
de Ștefana Totorcea

Prof. dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost înmormântat luni la București. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Ceremonia s-a desfășurat la parohia Bărbătescu Nou (Cuțitul de Argint) din Capitală, unde a avut loc și înhumarea. A mai slujit Părintele Ion Armași, Protopopul Sectorului 4 al Bucureștilor, iar răspunsurile la strană au fost date de Arhid. Mihail Bucă și Grupul TRONOS al Patriarhiei Române.
În mesajul transmis cu această ocazie, Părintele Patriarh Daniel a subliniat evlavia și smerenia profesorului: „Cu adevărat dânsul a împlinit cuvântul Domnului Iisus Hristos, potrivit căruia cel care se află într-o poziție mai înaltă trebuie să slujească mai mult celor din jur.”
„Profesorul Ovidiu Băjenaru rămâne în conștiința tuturor un exemplu luminos de bunătate și mărinimie sufletească, de profesionalism însoțit de altruism, întărindu-se spiritual din bucuria sprijinului oferit cu generozitate și discreție oamenilor care-i cereau ajutorul”, a mai transmis Patriarhul României.
Patriarhul a adăugat că profesorul Ovidiu Băjenaru a unit cercetarea științifică și slujirea medicală cu evlavia.
Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității de Medicină și Farmacie (U.M.F.) „Carol Davila” din București și Șeful Clinicii de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgență din Capitală.
În comunicatul transmis joi de U.M.F. „Carol Davila” scrie că dr. Ovidiu Băjenaru a fost „creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea”.
Prof. dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru a publicat peste 400 de lucrări științifice publicate și comunicări în reviste de prestigiu, este autor sau coautor a 14 cărți medicale românești și autorul unui capitol din manualul International Neurology – A Clinical Approach (Editura Wiley-Blackwell).
În 2015, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a conferit Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena, iar în 2019, Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de cavaler.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 402, Ultimul acces: 2024-03-29 04:21:46