Cand citim din Evanghelie Il ascultam pe Hristos direct vorbindu-ne, spune Mitropolitul Ardealului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Când citim din Evanghelie Îl ascultăm pe Hristos direct vorbindu-ne, spune Mitropolitul Ardealului

[2021-01-11]
de Sorin Ionițe

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a ilustrat în predica de duminică, 10 ianuarie 2021, modul în care prezența lui Hristos este simțită în biserică la Liturghie sau atunci când lecturăm Sfintele Evanghelii.
Părintele Mitropolit a explicat că Hristos nu a venit numai ca să se jertfească pentru noi, ci împlinindu-le pe toate pe rând, a adus descoperirea lui Dumnezeu, voia lui Dumnezeu, pentru că de la Tatăl a luat ca să ne dea nouă.
„Mântuitorul a vestit prin cuvânt și faptă iubirea nemărginită a lui Dumezeu față de noi”, a spus IPS Laurențiu duminică în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu.
„Toată învățătura Sa este cuprinsă în cele patru Sfinte Evanghelii pe care martorii, cei care L-au ascultat, le-au reținut și, prin inspirația Duhului Sfânt, le-au trecut în aceste cărți canonice pe care le citim astăzi și de unde ne inspirăm ca să transmitem și noi voia lui Dumnezeu, în așa fel încât tot ce a vestit Mântuitorul Hristos prin cuvânt formează un tot unitar și se identifică cu Persoana Care a propovăduit”, a continuat ierarhul.
„Noi nu luăm și citim din Evanghelie ceva ce interpretăm după puterea noastă de înțelegere și încercăm să aplicăm în viață, ci atunci când citim din Evanghelie Îl ascultăm pe Hristos direct vorbindu-ne”.
„La fiecare Sfântă Liturghie Îl avem prezent pe Hristos Care Se jertfește pentru noi și, înainte de jertfă, Hristos ne transmite Cuvântul dumnezeiesc, Cuvântul inspirat pe care noi trebuie să-L împlinim în viață. Lângă Cuvântul pe care Mântuitorul L-a vestit El a adăugat și fapta, pentru că iubirea Sa nemărginită a fost transpusă în faptă”.
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Sibiu, Protos. Emilian Man, și preoții slujitori ai lăcașului de cult: Pr. Teodor Răduleț, Pr. Adrian Răduleț și Pr. Ioan Oană.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 114, Ultimul acces: 2021-03-01 14:44:42