23 de familii ilfovene au primit sprijin material din partea voluntarilor CMN - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

23 de familii ilfovene au primit sprijin material din partea voluntarilor CMN

[2021-01-11]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au oferit joi sprijin pentru 23 de familii din 3 localități ilfovene.
Acțiunea a fost parte a Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.
Prima localitate vizitată de voluntari a fost Balta Neagră. Acolo, 3 familii au primit alimente. 11 copii din aceste familii au primit îmbrăcăminte și încălțăminte pentru anotimpul rece și produse de igienă.
Au urmat localitățile ilfovene Creața și Gagu, unde voluntarii au oferit alimente pentru 20 de familii.
Părintele Gheorghe Nuță Popescu din localitatea Balta Neagră a precizat că cele 3 familii ajutate sunt înscrise în proiectul „Ajutor pentru elevi!”.
„Acesta este un proiect care vizează familii greu încercate și care nu au posibilități materiale suficiente pentru mersul la școală al copiilor lor. Voluntarii au venit cu un proiect foarte bine pus la punct. Aceștia vin în mod constant și îi ajută pe copii cu orice este nevoie”, a subliniat el.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, este de părere că o persoană care răzbate, dintre cele sprijinite de ei, „cu siguranță îi va trage și pe ceilalți după ea”. „Ca să poată face asta este nevoie de susținerea noastră. De acea tot revenim în localitatea Balta Neagră și în multe alte localități”.
„Trebuiesc supravegheați și ajutați. După un timp se vor ajuta singuri. Asta se va întâmpla doar dacă au o bază solidă. Sprijinul nu trebuie să se rezume la a oferi o tabletă sau un ghiozdan cu rechizite. Au nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și hrană pentru că unii dintre ei adorm flămânzi”.
Coordonatorul voluntarilor a spus că printre cei ajutați au fost și vârstnici. „Nu de puține ori îi găsim bolnavi, fără hrană și în imposibilitatea de a ajunge la medic”.
Până în prezent în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” au fost oferite daruri în valoare de 378.000 lei, de care au beneficiat 4.660 de familii din 22 de județe. Au fost efectuate până acum 189 deplasări în 148 de localități.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 134, Ultimul acces: 2021-03-01 18:59:03