Episcopul Macarie: Ce putem face cand lumea devine tot mai inospitaliera si neprietenoasa? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Macarie: Ce putem face când lumea devine tot mai inospitalieră și neprietenoasă?

[2021-01-11]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Macarie a slujit duminică în Spermezeu, satul natal al Preasfinției Sale, unde a explicat ce putem face când lumea devine tot mai inospitalieră, tot mai neprietenoasă și cuprinsă de nepăsare.
„Trebuie să dăm mărturie prin dragostea noastră și să arătăm tuturor că nu avem casă aici pe pământ, ci casa noastră adevărată este în cer. Acolo este patria noastră, acolo este casa noastră”, a afirmat ierarhul.
„Ne bucurăm de toate cele de aici, însă, conștientizăm faptul că suntem trecători. Credința și evlavia dumneavoastră arată faptul că înainte de toate avem Casa Domnului”, a adăugat el.
Episcopul Europei de Nord a făcut apoi referire la textul Duminicii după Botezul Domnului (Matei 4:12-17)
„Dacă zilele trecute Botezătorul și Înaintemergătorul Său ne îndemna, spunându-ne: Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor, iată, și Mântuitorul Iisus Hristos, începându-și propovăduirea, a rostit acest îndemn: Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor!”.
„Adică numai prin pocăință putem avea acces la Împărăția Cerurilor care este înlăuntrul nostru, a spus Părintele Episcop.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 128, Ultimul acces: 2021-03-01 07:48:39