„Vand tot, dau totul, insa am nevoie si de ajutor”, strigatul unui tata. Raspunsul Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor”, strigătul unui tată. Răspunsul Bisericii

[2021-02-24]
de Iulian Dumitrașcu

Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor”, este strigătul unui tată al cărui copil, în vârstă de 14 ani, suferă de o boală gravă.
Tânărul Ionuț-Petrică Mutașcu este din localitatea Verendin, județul Caraș-Severin, se confruntă cu o tumoare abdominală și are nevoie de susținerea tuturor pentru a se însănătoși. Intervenția salvatoare poate avea loc numai peste hotare.
Sprijinul a venit atât din partea Episcopiei Caransebeșului, cât și din partea credincioșilor din parohia Verendin unde el își are domiciliul.
„Prin efortul preoților și a credincioșilor din Eparhia noastră suma care s-a adunat este de aproximativ 20.000 de euro”.
„Este lăudabilă și inițiativa credincioșilor din parohia de unde este acest tânăr, adunându-se de aici 40.000 de euro. Menționăm că această parohie Verendin este una rurală și nu foarte mare”, a precizat Părintele Gabriel Gozman, Consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.
Suma colectată a fost înmânată personal familiei tânărului Ionuț de Episcopul Lucian.
Episcopul Caransebeșului s-a rugat împreună cu aceștia în Paraclisul Episcopal pentru sănătatea lui Ionuț și a celor care au donat. Pe lângă suma de bani, ierarhul le-a oferit o icoană și o carte de rugăciuni
Părinții lui Ionuț au depus eforturi uriașe pentru a-și ajuta copilul, care în prezent se află la o clinică din Turcia, beneficiind de primele ședințe de chimioterapie, radioterapie și imunoterapie, însă costurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.
După aceste ședințe medicale, Ionuț va avea o intervenție chirurgicală, ale cărei costuri încă nu sunt cunoscute.
Și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte le-a sărit în ajutor și organizează o campanie de strângere de fonduri. Cei interesați pot dona direct voluntarilor ATOR Banatul de Munte sau prin transfer bancar în contul IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, cu specificația „Pentru Ionuț”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 384, Ultimul acces: 2024-04-13 03:33:44