Sfantul Iosif, model de urmat pe calea credintei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Iosif, model de urmat pe calea credinței

[2021-03-29]
Sf. Iosif
Anul Sfântului Iosif ne oferă oportunitatea de a-l cunoaște mai bine pe Sfântul Iosif și de a-i cere ajutorul pentru a-l urma mai îndeaproape pe Isus. Astfel au evidențiat membrii episcopatului din țările nordice, într-o scrisoare pastorală adresată credincioșilor imediat după stabilirea, de către Papa Francisc, a Anului Sfântului Iosif. Publicată în 12 limbi, scrisoarea evidențiază virtuțile acestei figuri discrete dar esențială în istoria mântuirii: soțului Fecioarei Maria și tatăl purtător de grijă a lui Isus. Credincioșii sunt îndemnați să urmeze exemplul Sfântului Iosif – om de credință și drept care a ascultat vocea lui Dumnezeu și i-a împlinit voința.

Oprindu-se asupra trăsăturilor spirituale ale Sfântului Iosif – om al rugăciunii dar și al tăcerii, care „a ascultat și urmat în liniște indicațiile lui Dumnezeu”, Episcopii din țările nordice îi îndeamnă pe credincioși să se abandoneze lui Dumnezeu și în momentele dificile, asemenea Sfântului Iosif. Păstorii Diecezelor din țările scandinave evidențiază totodată că Sfântul Iosif este un izvor de inspirație și pentru familiile din zilele noastre, el fiind un model părintesc în privința asumării rolului și a responsabilității de tată. Sfântul Iosif – se spune în continuarea scrisorii – este și un model și apărător al muncitorilor împotriva oricărei forme de exploatare, pentru că el a trebuit să muncească din greu pentru a-și menține familia. Sfântul Iosif ne ajută să acționăm, împreună cu Creatorul, pentru o societate mai bună și mai justă. Sfântul Iosif este, de asemenea, un model de curăție pentru societatea noastră hiper-sexualizată, un model al iubirii autentice care nu urmărește posesiunea și care îi poate ajuta pe oameni să se elibereze de modelele discriminatoare ale societăților patriarhale.
De asemenea, Episcopii din țările scandinave explică de ce Sfântul Iosif este patronul Bisericii Universale, amintind că a fost purtătorul de grijă a lui Isus, veghind la creșterea sa, continuând totodată să ajute Trupul mistic al lui Cristos în pelerinajul său pe pământ. Sfântul Iosif este, de asemenea, protectorul refugiaților și al migranților pentru c㠖 asemenea lor – a fost constrâns să fugă, împreună cu familia sa. Azi, evidențiază Episcopii scandinavi, suntem îndemnați să oferim o primire demnă, chiar și temporară, celor care sunt constrânși să fugă din propria țară din cauza persecuțiilor, a războaielor sau a condițiilor economice extrem de dificile. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 377, Ultimul acces: 2024-03-25 12:13:18