Sesiunea ordinara de primavara a Sinodului Episcopilor BRU - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor BRU

[2021-06-09]
Catedrala "Sf. Treime" din Blaj
În data de 9 iunie 2021 s-au desfășurat, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reunit în sesiune ordinară. Datorită situației actuale cauzată de pandemia de coronavirus, lucrările s-au desfășurat în modalitate on-line. În cadrul lucrărilor sinodale au fost abordate teme administrative, pastorale și canonice. Evenimentele prilejuite de aniversarea a doi ani de la vizita Papei Francisc la Blaj s-au aflat în centrul discuțiilor Episcopilor sinodali.

Ierarhii greco-catolici au reflectat asupra transmiterii oficiilor religioase prin intermediul televiziunii și al internetului. Totodată, Sinodul și-a îndreptat atenția asupra vocațiilor la preoție, asupra Tribunalului Ordinar al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cât și asupra Întâlnirii Episcopilor Catolici Orientali de la Budapesta din intervalul 4-8 septembrie 2021. Cu acest prilej solemn, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii noastre, a fost omagiat de Episcopii sinodali la împlinirea vârstei de 90 de ani.
Următoarea sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 27-29 octombrie 2021 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major. Sinodul Episcopilor îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România și din afara granițelor țării, în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara și toamna. (pr. Liviu Ursu, notar sinodal)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 58, Ultimul acces: 2021-07-22 08:11:49