Sedinta la nivel diecezan in pregatirea participarii la Congresul Euharistic International - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședință la nivel diecezan în pregătirea participării la Congresul Euharistic Internațional

[2021-06-09]
La inițiativa Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, luni, 7 iunie a.c. arhidiaconii, decanii și referenții responsabili pentru pastorația familiilor și adulților, a tinerilor, a mișcărilor ecleziale și ai ordinelor călugărești din Dieceza de Timișoara s-au întrunit într-o ședință online pentru a discuta despre organizarea participării preoților și credincioșilor, din Episcopia noastră, la cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional (CEI), care va avea loc în perioada 5-12 septembrie la Budapesta.

În partea introductivă a întrunirii, Episcopul a enumerat trei motive care subliniază importanța participării la CEI. „Primul motiv este iubirea față de Isus pe care îl întâlnim în Euharistie, cel de-al doilea este iubirea față de Biserica Catolică, Trupul mistic al lui Cristos, iar ce de-al treilea este iubirea față de comunitatea noastră”, a spus Excelența Sa Iosif Csaba Pál, adăugând faptul că după perioada dificilă, marcată de pandemie, CEI ar fi o ocazie favorabilă de a-i trezi pe credincioși din amorțire. Totodată Episcopul diecezan a trecut în revistă și programul CEI, evidențiind acele momente la care ar fi de dorit să participe și credincioșii Diecezei noastre:
Vineri, 10 septembrie, între orele 19.00-22.30, programul intitulat Forráspont cu concert și mărturii la care sunt așteptați tinerii. Sâmbătă, 11 septembrie, între orele 9.00- 15.00, Ziua Familiilor pe insula Margareta, iar după-amiaza, la ora 17.00, Sf. Liturghie celebrată de către cardinalul Péter Erdő în Piața Kossuth Lajos, după care va avea loc o procesiune cu lumânări până în Piața Eroilor (Hősök tere). Duminică, 12 septembrie a.c., la ora 11.30, Sf. Liturghie de încheiere în Piața Eroilor (Hősök tere) la care va fi prezent Sf. Părinte Papa Francisc.
În continuare Mons. László Wonerth canonic, responsabil diecezan pentru organizarea participării la Congresul Euharistic Internațional a enumerat câteva propuneri concrete legate de înscrierea credincioșilor participanți, transportul și cazarea acestora. În cadrul ședinței s-a hotărât totodată ca acei credincioși care doresc să participe, sunt rugați să se înscrie la oficiile parohiale de care aparțin până la data de 30 iunie a.c. (Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 51, Ultimul acces: 2021-07-20 18:28:22