Prima Sfanta Impartasanie Solemna la Manastirea „Sfanta Macrina” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă la Mănăstirea „Sfânta Macrina”

[2021-06-09]
Împlinirea acestui îndemn se realizează prin aducerea copiilor la Biserică, unde intră în contact cu învățătura de credință și cu Sfintele Taine, învață să îl iubească pe Cristos și să urmeze învățăturile Sale. Aceasta este una dintre cele mai mari îndatoriri ale părinților creștini. Pentru ca modul de viață creștin să prindă rădăcini în sufletele copiilor, ei trebuie învățați de mici să intre în legătură cu Dumnezeu, să se roage.

Duminică, 6 iunie 2021, la mănăstirea „Sfânta Macrina” a avut loc o sărbătoare a copiilor, deoarece în cadrul Sfintei Liturghii celebrată de pr. capelan Ioan Pop și pr. Ioan Ureche, nouă copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtășanie în mod solemn. După o perioadă de pregătire catehetică, sub îndrumarea sr. Maximiliana Șanta OSBM, în cunoașterea învățăturii creștine, copiii, împreună cu familiile lor, au trăit acest moment spiritual cu mare bucurie și emoție.
În timpul celebrării copiii și-au manifestat bucuria primirii lui Isus Euharistic prin poezii și cântece. A fost o sărbătoare plină de emoție și de bucurie, atât pentru copiii care l-au primit pentru prima dată pe Isus Euharistic, cât și pentru părinții lor și toți credincioșii prezenți. Dacă prin Sacramentul Botezului copiii au devenit, încă din pruncie, fii ai lui Dumnezeu, acum, trăind experiența milostivirii divine prin Sacramentul Spovezii și prin primirea lui Isus în Sfânta Împărtășanie, au intrat într-o nouă etapă a vieții lor de credință. Mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile revărsate asupra acestor copii, implorăm binecuvântarea Sa asupra lor, cu speranța că Isus va avea mereu un loc în sufletele lor, pentru a-i călăuzi pe drumul vieții. (Surorile Baziliene)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 44, Ultimul acces: 2021-07-21 01:14:55