Ioan-Aurel Pop a vizitat Manastirea Radu Voda si Seminarul Teologic din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ioan-Aurel Pop a vizitat Mănăstirea Radu Vodă și Seminarul Teologic din București

[2021-06-09]
de Iulian Dumitrașcu

Președintele Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop, a vizitat Mănăstirea Radu-Vodă și Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din proximitatea acesteia în ziua de 8 iunie 2021, informează Ziarul Lumina.
El a vizitat biblioteca Seminarului Teologic, a scris în Cartea de Aur a instituției, după care le-a vorbit elevilor „despre viață”.
„M-am gândit să vă vorbesc astăzi de trecut. Dar cum trecutul este viață, viu pentru cei care l-au trăit, vă vorbesc astăzi despre viață. Știți că acest loc în care vă aflați a prins viață demult, în secolul al XV-lea și se numește Radu Vodă de la un domn al Țării Românești. Eu mă gândesc însă acum la alt domn al Țării Românești, care a trăit cam cu 100 de ani înainte de Radu Mihnea, și vreau să vă aduc aminte de el. Are un loc special în calendar și se numește Neagoe Basarab”.
„Vă pomenesc de el pentru că se împlinesc anul acesta 500 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Cu toate că a domnit nouă ani, din 1512 până în 1521, în vremea lui s-au petrecut atâtea lucruri încât, dacă nu ai ști când a domnit, ai crede că a domnit 50 de ani. A trăit într-o vreme de cumpănă, când se făcea trecerea de la lumea Evului Mediu spre o lume a Modernității”, a spus Ioan-Aurel Pop.
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, una dintre persoanele care l-a întâmpinat și însoțit pe academician în timpul vizitei sale, i-a mulțumit președintelui Academiei Române pentru cuvântul adresat elevilor seminariști.
Ioan Aurel Pop a vizitat apoi biserica Mănăstirii Radu Vodă, fostele beciuri ale Casei Domnești de la Mănăstirea Radu Vodă transformate într-un muzeu-lapidariu și stăreția așezământului monahal.
La eveniment a fost prezent și prof. univ. dr. Romiță Iucu, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București (UB) și cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2021-07-17 05:14:00