Programul Papei Francisc in Slovacia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Programul Papei Francisc în Slovacia

[2021-07-22]
Papa Francisc
Miercuri, 21 iulie 2021, biroul de presă al Sfântului Scaun a publicat programul călătoriei apostolice pe care Papa Francisc o va efectua la Budapesta, cu ocazia Congresului Euharistic Internațional, și în Slovacia în zilele 12-15 septembrie 2021. Vizita în Slovacia are ca moto îndemnul: „Cu Maria și Iosif, pe calea către Isus”.

Duminică, 12 septembrie 2021, în jurul orei 14.30, pe aeroportul internațional din Budapesta, are loc ceremonia de plecare din Ungaria. După o călătorie cu avionul de aproximativ 50 de minute, Papa va ajunge la Bratislava, ceremonia de primire fiind organizată pe aeroportul internațional, ca în Ungaria. La ora 16.30, la sediul Nunțiaturii Apostolice, va avea loc prima întâlnire a călătoriei apostolice în Slovacia: întâlnirea ecumenică și primul discurs al Sfântului Părinte. Agenda zilei se va încheia într-o atmosferă fraternă, Papa având în program, tot la Nunțiatura Apostolică, o întâlnire privată cu iezuiții din Slovacia.
Agenda de luni, 13 septembrie, se desfășoară la Bratislava și va începe la 9.15 cu ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele republicii la Palatul Prezidențial, urmată primul discurs al Papei în Slovacia la întâlnirea cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic. La ora 10.45, Papa va merge în Catedrala Sfântul Martin din capitala Slovaciei pentru un discurs și o întâlnire cu Episcopii, preoții, persoanele consacrate, seminariștii și cateheții Bisericii Catolice din această țară. În cursul după-amiezii, Papa face o vizită privată la „Centrul Betleem” din Bratislava, urmată de întâlnirea cu Comunitatea ebraică în Piața Rybné Námestie, când Papa va susține al treilea discurs al zilei. Alte două momente vor încheia agenda de luni a Papei, care primește, la Nunțiatura Apostolică, vizita președintele Parlamentului și vizita primului ministru.
Agenda de marți, 14 septembrie 2021 – Înălțarea Sfintei Cruci – cuprinde evenimente strict religioase. Papa va pleca cu avionul de la Bratislava la Košice și apoi la Prešov, unde la ora 10.30, în piațeta din fața Sălii Polivalente, va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și va susține predica. La ora 16.00, Papa se va întoarce la Košice pentru o întâlnire cu reprezentanții Comunității rom dintr-un cartier al orașului și, la ora 17.00 o întâlnire cu tinerii pe stadion. În cursul serii, Papa se întoarce cu avionul la Bratislava. Miercuri, 15 septembrie – comemorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria Îndurerate – este ultima zi a călătoriei apostolice în Slovacia. Papa va merge la Sanctuarul național din Šaštin, unde la ora 9.10 va avea un moment de rugăciune alături de Episcopii țării, iar la ora 10.00, va celebra Sfânta Liturghie și va predica. La ora 13.30, pe aeroportul internațional din Bratislava, este prevăzută ceremonia de plecare, urmând ca Papa Francisc să ajungă la Roma, pe aeroportul Ciampino, în jurul orei 15.30.
Va fi prima călătorie apostolică internațională pe care Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, o va efectua după recenta operație la colon. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 351, Ultimul acces: 2024-04-11 16:07:33