Palatul Brancovenesc Potlogi: Forumul National Cultural „Brancoveniana”, a treia editie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Palatul Brâncovenesc Potlogi: Forumul Național Cultural „Brâncoveniana”, a treia ediție

[2021-07-14]
de Iulian Dumitrașcu

La Palatul Brâncovenesc de la Potlogi se va desfășura în 14 august Forumul Național Cultural „Brâncoveniana”, ajuns la a 3-a ediție.
Manifestarea culturală reunește diferite personalități care îi cinstesc pe Sfinții Martiri Brâncoveni și promovează simbolul și mitul brâncovenesc. De asemenea, proiectul oferă posibilitatea afirmării autorilor, scriitorilor și cercetătorilor creștini contemporani.
Evenimentul este structurat în trei părți, după cum urmează:
11:00 – Comunicarea de lucrări științifice pe teme creștine și brâncovenești – „Simpozionul Brâncoveanu și Moștenirea Sa”
12:30 – Gala de premiere a concursului de poezie creștină și patriotic㠖 „Sub Crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”
13:00 – Lansări de carte, expoziții
Lucrările, poeziile și cercetările științifice se vor comunica prin e-mail, până la 3 august 2021.
Unul dintre susținătorii evenimentului este Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.
„Faptul că Forumul Cultural Național „Brâncoveniana” organizează, anual, din 2019, de ziua martiriului, în palatul de la Potlogi, o cinstire binecuvântată de Biserica noastră este semn că mai avem în piept o inimă ce bate. În această lume dezorientată, asemenea ceremonii pline de har ne readuc speranța și ne îndreaptă gândul spre izbăvire”.
„Îi felicităm pe organizatori și le dorim puterea de a strânge în continuare sufletele la un loc, sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii”, a spus academicianul.
Arhiepiscopia Târgoviștei este partener în acest proiect.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 382, Ultimul acces: 2024-04-09 02:28:43