Vizita Preasfintitului Cristian Crisan in Austria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita Preasfințitului Cristian Crișan în Austria

[2022-09-19]
În perioada 17-18 septembrie 2022, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Vizitator apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa Occidentală, a vizitat două comunități aflate pe teritoriul austriac. Sâmbătă, 17 septembrie 2022, a fost sărbătorit hramul comunității „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Graz. La Sfânta Liturghie arhierească, prezidată de Episcopul Cristian, au concelebrat pr. paroh Alexandru Suciu; pr. Yuriy Kolasa, Vicarul general al Bisericilor Catolice Orientale din Austria; pr. Vasile Luțai, rectorul Misiunii Române din Austria; preoții Leo Thenner (Societatea Divinului Mântuitor – Salvatorian), Ovidiu Pintea (Kagran-Viena), Viorel Solomeș (Murău), Giovanni Risaliti (Mișcarea Neocatecumenală), Traian Tamaș (Sankt Pölten), Felician Vladu (Wiener Neustadt), Ciprian Suciu (Blaj) și diaconul Gerhard Deimel. Comunitatea a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe pr. Nicolae Vîlcea, parohul comunității ortodoxe din Graz.

Cu acest prilej, pr. protosincel Yuriy Kolasa a transmis salutul și binecuvântarea Eminenței Sale Cardinal Christoph Schönborn, Arhiepiscop de Viena, Ordinarius pentru catolicii orientali din Austria. În cuvântul de învățătură, Vizitatorul apostolic le-a vorbit celor prezenți despre Apostolul Iubirii, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, subliniind importanța iubirii lui Dumnezeu față de toți oamenii, atât prin trimiterea Fiului Său în lume, cât și prin exemplul de zi cu zi al Mântuitorului, prin jertfa Sa pe Cruce. Așa cum Apostolul și Evanghelistul Ioan mărturisește în prima sa Scrisoare: „Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.”
După celebrarea Sfintei Liturghii, cei prezenți au petrecut, într-o atmosferă cordială, cu specialități tradiționale românești, câteva ore plăcute, la o agapă fraternă, organizată și pregătită cu mare drag de credincioșii comunității greco-catolice din Graz. La final, pr. paroh Alexandru Suciu le-a mulțumit participanților pentru aceste momente înălțătoare și binecuvântate: „Mulțumim Bunului Dumnezeu și Măicuței Sfinte pentru harul, dragostea și binecuvântarea conferită și cu această ocazie! Mulțumim Părinților sufletești, care ne sunt călăuze în drumul spre Împărăția lui Dumnezeu și care s-au rugat cu și pentru noi. Mulțumim invitaților care ne-au onorat cu prezența, aducându-ne atât bucuria revederii, cât și bucuria de a fi și a sărbători împreună”.
În aceeași zi de sâmbătă, 17 septembrie 2022, Preasfinția Sa Cristian s-a întâlnit cu Excelența Sa Wilhelm Krautwaschl, Episcopul locului, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat comunității greco-catolice prezente pe teritoriul Diecezei de Graz. Duminică, 18 septembrie 2022, Vizitatorul apostolic a efectuat o vizită pastorală în comunitatea din Wiener Neustadt. La Sfânta Liturghie au concelebrat preoți din mai multe comunități greco-catolice din Austria, fiind prezent din partea comunității austriece locale Propst Franz Xaver Brandmayr. (pr. Alexandru Suciu – Graz)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 293, Ultimul acces: 2024-04-15 03:45:26