Nepsis Irlanda isi serbeaza ocrotitorul spiritual, pe Sf. Neagoe Basarab - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nepsis Irlanda își serbează ocrotitorul spiritual, pe Sf. Neagoe Basarab

[2022-09-19]
de Ștefana Totorcea

Nepsis Irlanda, grupul tinerilor ortodocși români din această țară, organizează, între 23 și 26 septembrie, o serie de manifestări dedicate Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, pe care și l-au ales ca ocrotitor spiritual.
Manifestările sunt găzduite de Centrul Misionar „Sf. Ioan Botezătorul” al Parohiei „Înălțarea Sf. Cruci” din Dublin.
Manifestările debutează vineri cu un atelier de copt pâine, urmat de participarea tinerilor la Sf. Maslu și slujba Vecerniei unită cu Litia.
Sâmbătă, după Sf. Liturghie, tinerii vor participa la un seminar și un alt atelier, iar ziua se va încheia cu slujba Vecerniei.
Invitatul special al organizației este Arhim. Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium și îndrumătorul spiritual al ASCOR Iași. Arhimandritul va susține duminică, 25 septembrie, după Sf. Liturghie, o conferință intitulat㠄Tinerețe asediat㠖 încotro?” Ziua se va încheia cu slujba Privegherii pentru sărbătoarea Sf. Neagoe Basarab.
Manifestările se încheie luni, cu participarea la slujba Acatistului și la Sf. Liturghie de hramul organizației.
„Scopul activităților este implicarea tânărului din ziua de astăzi în Biserică, trăirea și legătura sa cu credința autentică”, transmit organizatorii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 376, Ultimul acces: 2024-04-12 09:26:20